Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@23:22:05 GMT

گلخانه هوشمند به سبک هوماک

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۷۸۵۵

گلخانه هوشمند به سبک هوماک

 اما امروزه با رشد روزافزونی که در حوزه‌های گوناگون فناوری شاهدش هستیم، شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی در حوزه هوشمندسازی و کنترل از راه دور فعالیت می‌کنند و برخی از این شرکت‌ها زمینه تخصصی‌شان را روی بخش کشاورزی و گلخانه‌ها متمرکز کرده‌اند.



شرکت دانش‌بنیان «آرکا فنون آریا فرتاک» نیز یکی از همین شرکت‌هاست که در حوزه کنترل و پایش هوشمند اقلیم گلخانه و سیستم آبیاری فعالیت می‌کند و در همین راستا برند تجاری «هوماک» را برای محصولات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری‌اش ایجاد کرده و توسعه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت «آرکا فنون آریا فرتاک» فعالیت رسمی خودش را از سال ۹۶ آغاز کرده است، ولی تقریبا از پنج سال پیش از آن، فعالیت‌هایی به‌شکل غیررسمی در زمینه طراحی و راه‌اندازی خطوط تولید برای کارخانجات مختلف انجام می‌داد. در سال ۹۶ این شرکت در زمینه برق‌الکترونیک و اتوماسیون صنعتی به‌ثبت رسید و با طرح و ایده تولید سامانه‌های هوشمند کنترل از راه دور در بخش اتوماسیون کشاورزی تا به‌امروز مشغول فعالیت است.

نیلوفر کریمی، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت آرکا فنون آریا فرتاک، درباره شکل‌گیری این مجموعه به جام‌جم می‌گوید: «ما پس‌از ثبت رسمی شرکت، وارد شهرک علمی‌وتحقیقاتی اصفهان شدیم و تاکنون موفق به طراحی و ساخت دو مجموعه محصول دانش‌بنیان شده‌ایم که تأییدیه‌های مرکز مکانیزاسیون جهاد کشاورزی را نیز دارند. این محصولات به دو بخش سامانه‌های کنترل اقلیم و سامانه‌های کنترل هوشمند آبیاری تقسیم شده و با نام تجاری «هوماک» در بازار عرضه می‌شود.»

سامانه‌ های کنترل‌ کننده اقلیم

این دسته از محصولات اغلب سامانه‌های اتوماسیون و هوشمندسازی گلخانه‌ها هستند که در بسترهای پیامک (GSM) و اینترنت همراه (GPRS) پیاده‌سازی شده‌اند و وظیفه آنها ایجاد شرایط مطلوب برای رشد گیاهان و محصولات گلخانه‌ای، بدون نیاز به حضور نیروی انسانی است. این سامانه‌ها از بخش‌های نرم‌افزاری (الگوریتم‌ها، کدنویسی‌ها و اپلیکیشن‌های کنترلی) و سخت‌افزاری (پردازنده مرکزی، انواع حسگرها، کارت‌های خروجی یا گِت‌وِی و ماژول‌ها) تشکیل می‌شود که تمام آنها از صفر تا صد، در شرکت آرکا فنون آریا فرتاک طراحی و تولید می‌شود؛ همچنین این سامانه‌ها قادرند بدون دخالت انسان و تنها بر پایه اطلاعاتی که از طریق حسگرها به‌دست می‌آورند، امکان پایش و کنترل گلخانه از راه دور را فرآهم کنند. در این فرآیند، حسگرهای متنوعی در محیط گلخانه نصب می‌شود و پارامترهای حیاتی برای گیاه مانند دما، رطوبت، نور، کربن‌دی‌اکسید، کربن‌مونواکسید و ... را سنجش و کنترل می‌کنند. داده‌های حاصل از عملکرد این حسگرها به پردازنده مرکزی ارسال می‌شود و پس از تحلیل و پردازش، برای تصمیم‌گیری در اختیار گلخانه‌دار قرار می‌گیرد یا سامانه براساس تحلیل‌‎های صورت گرفته به‌طور کاملا خودکار عمل خواهد کرد.دلیلی که به این سامانه‌ها کنترل‌کننده اقلیم گفته می‌شود، این است که به‌جز گلخانه‌ها، در شرایط و محیط‌های دیگری مانند انبارهای سیب‌زمینی یا سایر مواد غذایی، سالن‌های پرورش قارچ یا کِشت بافت، سوله‌های پرورش طیور یا دام‌های سبک و سنگین و به‌طور کلی در هرجایی که نیاز به سنجش و پایش گروهی از پارامترها وجود داشته باشد، قابل اجرا هستند.

سامانه‌ های کنترل‌ کننده هوشمند آبیاری

این بخش از تولیدات هوماک در سه حوزه کشاورزی، ساختمانی و فضای سبز شهری کاربرد دارد. در بخش کشاورزی، از این سامانه‌ها در انواع مختلفی از کشاورزی باغی، زراعی و گلخانه‌ای، برای آبیاری خودکار گیاهان برحسب نوع آنها استفاده می‌شوند.

عملیات آبیاری را می‌توان از طریق فرامین انسانی از راه دور و به‌طور همزمان انجام داد یا می‌توان آن را از قبل به‌صورت پیش‌فرض تنظیم کرد تا در موعد مقرر به‌شکل کاملا خودکار انجام شود.

در حوزه ساختمانی که مبحث بسیار جدیدی محسوب می‌شود، این سامانه‌ها در باغ‌ویلاها و همچنین در ساختمان‌های لوکس و مدرنی کاربرد دارد که به ساختمان‌های سبز معروفند و در آنها از دیوارهای سبز، باغچه تراسی (تراس‌گاردِن) یا باغچه پشت‌بامی (روف‌گاردِن) استفاده می‌شود.

در این موارد امکان آبیاری گیاهان به‌صورت سنتی وجود ندارد و همچنین مشکلاتی نیز وجود دارد که عملیات آبیاری را دشوار می‌کنند.

یکی از این مشکلات دسترسی نامناسب است، مانند آنچه که درخصوص باغ‌ویلاها مشاهده می‌شود و معمولا خارج از محدوده شهری هستند.

مشکل دیگر تنوع پوشش‌های گیاهی است که به‌طور نمونه در طراحی فضای سبز ساختمان‌های لوکس شاهد آن هستیم و طراحان این فضاها از تنوع وسیعی از گیاهان استفاده می‌کنند که هرکدام نیازمند شرایط آبیاری خاص خودشان هستند اما سامانه‌های هوشمند آبیاری قادرند تمام این پارامترها را در نظر بگیرند و برنامه‌ریزی بهینه‌ای برای آبیاری انجام دهند.

در حوزه فضای سبز شهری نیز سامانه‌های کنترل هوشمند آبیاری به‌کمک شهرداری‌ها می‌آید و می‌تواند با حذف نیروی کارگری و ایجاد امکان پایش و کنترل فرآیند آبیاری از طریق تلفن‌همراه، هزینه‌های نگهداری از فضای سبز را به‌شدت کاهش دهد. تنظیم عملکرد تمام دستگاه‌های آبیاری در گوشه‌وکنار شهر، رصد اینترنتی وضعیت هریک از آنها و ارسال فرامین به این ماژول‌ها را به‌آسانی می‌توان با اپلیکیشنی انجام داد که گوشی‌های هوشمند نصب می‌شود.

آینده روشن است ...

هم‌بنیان‌گذار نشان تجاری هوماک، در خصوص مسیری که برای آینده این مجموعه در نظر گرفته شده است، به‌جام‌جم می‌گوید: «در بخش صادرات، مقدمات این کار در حال پیگیری است و با کشورهای مختلفی مانند همسایگان حوزه خلیج‌فارس و حتی کشورهای دورتری مثل مالزی، در حال مذاکره و رایزنی هستیم؛ اما در بخش داخلی، گسترش محصولات به‌ویژه تجهیزات گلخانه‌ای را مدنظر داریم. متأسفانه در این بخش خلأ و چالش‌های زیادی مشاهده می‌شود که باعث شده ما در مجموعه هوماک تصمیم به ورود و گسترش فعالیت‌هایمان در این حوزه بگیریم.

مزایا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد «هوماک»

به‌دلیل اینکه هوماک در دو بخش جداگانه از اتوماسیون کشاورزی فعالیت می‌کند، رقبای این شرکت در هرکدام از این بخش‌ها متفاوتند.

کریمی در خصوص ویژگی‌ها و برتری‌هایی که هوماک نسبت به شرکت‌های مشابهش، در حوزه کنترل هوشمند آبیاری دارد، می‌گوید: «برندهای خارجی رایج در کشور که تقریبا ۸۰ درصد از بازار را تشکیل می‌دهند، دو برند معروف با اسامی «هانتر» و «رِین» هستند که به‌ترتیب ایالات متحده و ایتالیا آنها را تولید می‌کنند؛ با توجه به نوسانات نرخ ارز و تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که غربی‌ها علیه کشورمان وضع کرده‌اند، می‌توان گفت واردات این محصولات خارجی تقریبا به صفر رسیده است. به‌غیر از این محصولات خارجی، دو سه شرکت داخلی نیز هستند که فعالیت تخصصی مشابه با ما دارند، اما سامانه‌های آبیاری ما مجموعه بسیار گسترده‌ای از قابلیت‌های مختلف را پوشش می‌دهد که شاید همه این ویژگی‌ها را نتوان در سامانه دیگری به‌صورت جامع پیدا کرد. برخی از این امکانات عبارتند از: حافظه دائمی، تعداد خروجی‌های زیاد، دسترسی به برنامه‌های مستقل و متفاوت برای هرکدام از خروجی‌ها، صندوق پیام‌، امکان چندکاربری یا استفاده همزمان کاربران متفاوت از یک دستگاه، امکان مانیتورینگ همزمان چند دستگاه متفاوت در نقاط مختلف و کنترل همزمان این دستگاه‌ها به‌وسیله یک کاربر و ...»



مدیرعامل هوماک درباره مزایای رقابتی‌‎ای که این مجموعه در حوزه کنترل اقلیم از آنها برخوردار است، می‌گوید: «شرکت‌های مشابه ما در این حوزه تعداد زیادی دارند، اما تقریبا همه آنها از پردازنده‌های مرکزی خاصی تحت‌عنوان «پی‌اِل‌سی» (PLC) استفاده می‌کنند که در خارج از کشور و به‌وسیله کمپانی‌های بزرگی مانند زیمنس، دلتا، لوگو و ... تولید می‌شود؛ ولی ما در هوماک تلاش کرده‌ایم این پی‌اِل‌سی‌ها را خودمان تولید کنیم و خوشبختانه در این مسیر به موفقیت‌هایی هم دست پیدا کرده‌ایم. به‌غیر از این موضوع، تفاوت‌های دیگری که در این حوزه میان تولیدکنندگان مختلف وجود دارد نیز همه مربوط به قابلیت‌ها و امکانات مختلفی می‌شود که در سامانه‌های متفاوت تعبیه شده‌اند. ویژگی‌هایی از قبیل تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها، تنوع در حسگرها، برتری در بخش مانیتورینگ و الگوریتم‌های کنترلی و ... تعیین‌کننده موفقیت و برتری در بین شرکت‌های ارائه‌دهنده سامانه‌های کنترل اقلیم گلخانه‌ای هستند.»

مسیرهای ارتباط با «آرکا فنون آریا فرتاک»

سایت: www.homake.ir

اینستاگرام: homake.tehran@

ایمیل: info@homake.ir

شماره های تماس:

03133932390 و 03133932274
09135552875

 

فراز سهیلی‌ آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: هوماک نشان ایرانی 2 گلخانه سیستم آبیاری نیلوفر کریمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۷۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب در ارومیه
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم‌مصرف قزوین
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان
  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد