Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار سبزوار در فهرست‌های جداگانه‌ای بخشی از اطلاعات مالی این نهاد را افشا کرده که می‌توان با استفاده از این اطلاعات، عملکرد مالی آن را تحلیل کرد؛ اما این اولین گام برای شفافیت است.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * شهردار جوان کرمان، سنت حسنه‌ای را پایه گذاشت. بخشی از وبسایت شهرداری را به افشای میزان حقوق کارکنان خود اختصاص داد و به طور دقیق اعلام کرد که هریک از کارکنان و در هر سمت و رده کاری، چه مقدار حقوق دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این سنت حسنه را برخی دیگر شهرداران نیز دنبال کردند؛ مثل شهردار سبزوار که سامانه‌ای با عنوان «سامانه جامع شفافیت شهرداری سبزوار» روی وبسایت شهرداری قرار داده و در آن لیست زبانه‌هایی مانند لیست پرسنل شهرداری، لیست پرسنل شرکتی، لیست شورای مدیران، سامانه جامع امور قرارداد‌ها و لیست شفاف املاک و مستغلات قرار داده شده است. هرچند واژه مستغلات با غلط املایی در این سامانه نوشته شده، اما در آن املاک متعلق به شهرداری با سرشناسه‌هایی مانند نوع ملک، نوع کاربری و نوع بهره برداری اعلام شده است.

 

افشای اطلاعات املاک در شهرداری سبزوار

در این فایل می‌توانید لیست املاک شهرداری سبزوار را ببینید. بیش از ۱۰۰ مورد در این فهرست قرار داده شده که کاربری برخی از این املاک بدون کاربری ذکر شده است. طبق این جدول همه این املاک در سبزوار ثبت شده اند؛ هم داخل این شهر و هم حاشیه‌های آن. اما تعداد املاکی که بدون کاربری روی زمین مانده اند، قابل توجه است؛ حدود ۷۰ ملک که بیشتر آن‌ها در سطح شهر سبزوار پراکنده اند. یکی از این اراضی هم در شهرک صنعتی سبزوار واقع شده است. یعنی حدود ۷۰ درصد از املاک شهرداری در سبزوار و اطراف آن، بدون کاربری رها شده است. اراضی سنگ سفید هم با اینکه کاربری کشاورزی دارند، با کاربری مسکونی درحال استفاده هستند.

 

مساحت این املاک در سامانه شهرداری سبزوار مشخص نیست، اما براساس شناسه ملک و کدپستی که از ملک در این سامانه مشخص شده، احتمالا با جستجو در املاک این شهرستان، به اطلاعات دقیق تری از آن دست یافت.


قراردادهای ریالی یا تومانی؟

شهرداری سبزوار همچنین فهرستی از قرارداد‌های این نهاد و مراکز وابسته و مبلغ این قراردادها، طرف قرارداد و نوع آن را مشخص کرده است. در این فهرست قرارداد‌های امسال و نیمه دوم سال گذشته شهرداری منتشر شده و شامل ۸۵ قرارداد می‌شود. بیشترین مبلغ هم مربوط به قرارداد با شرکت حامد سبزوار به ارزش بیش از ۳۰ میلیارد است که طی آن باید امور خدماتی به صورت حجمی مانند امور دفتری، توزیع فیش، رفع سد معبر و ... انجام شود. البته اینکه این مبالغ به ریال است یا تومان در این سامانه مشخص نشده، اما از بقیه حساب و کتاب‌های این فهرست می‌توان حدس که مبالغ به تومان باشد.

 

فهرست قرارداد‌های شهرداری سبزوار در این فایل قابل دسترسی است و می‌توان با بررسی آن به تحلیل‌های بیشتری رسید. مثلا به نظر می‌رسد که شهرداری سبزوار تنها ۴ قرارداد بیشتر از ۱۰ میلیارد دارد؛ نحوه پرداخت محکوم به پرونده ۹۷۰۶۰۱ حقوقی سوم به مبلغ بیش الز ۱۳ میلیارد تومان (یا ریال) به حساب وحید اکبری، وکیل دادگستری است. قرارداد دیگر مربوط به سازمان مدیریت پسماند که باید زباله‌های جمع آوری شده روزانه را به سایت دفن زباله منتقل کند. این قرارداد طرف دیگری ندارد و به نظر می‌رسد سازمان مدیریت پسماند برای این منظور ۱۴ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان (یا ریال) را دریافت می‌کند.

 

شهرداری سبزوار در قرارداد دیگری ۲۰ میلیارد و ۸۸۰ میلیون تومان (یا ریال) با هادی اعیانی مقدم منعقد کرده برای بارگیری روزانه ۱۵۰ تن زباله و انتقال به سایت دفن آن‌ها در اراضی نخبر. سه قرارداد دیگر هم هست که ارزشی بیشتر از ۱۰ میلیارد تومان (یا ریال) دارند که در این فایل قابل مشاهده است.

 

فهرست کارکنان شهرداری سبزوار نیز در این سامانه موجود است، اما اطلاعات خاصی که قابل تحلیل مالی باشد، در این فهرست وجود ندارد. شهردار سبزوار وعده داده که در گام بعدی، مقدار حقوق کارکنان را هم افشار می‌کند. شاید در فروردین سال ۱۴۰۱. در فهرست شورای مدیران هم فقط نام شهردار و دو معاونش به چشم می‌خورد.

 

اما و اگرهای شفافیت شهرداری سبزوار

موسی رجب زاده، شهردار سبزوار در آذرماه با حکم وزیر کشور کلیددار این شهر شد. قبلا هم معاونت امور عمرانی فرمانداری سبزوار را به عهده داشته، سمت مدیریتی در بنیاد مسکن سبزوار و خراسان رضوی داشته و یکی از مدیران موثر در بازسازی منازل مردم زلزله زده بم، کرمانشاه، بروجرد و سرپل ذهاب بوده و حالا چهل و دومین شهردار آن است. او در مراسمی که برای رونمایی از این سامانه برگزار شد، گفته بود که هزینه تمام شده برای اجرای این سامانه، ۴۰ میلیون تومان بوده که کارکنان شهرداری به صورت جهادی روی آن کار کرده اند.

 

اقدام شهرداری سبزوار قابل تقدیر است؛ همین مقدار اطلاعات هم قبلا به سختی از سوی نهاد‌ها و ارگان‌های دولتی و نیمه دولتی افشا می‌شد. اما نکته این است که این همه شفافیت نیست و اینکه معنی شفافیت صرفا به افشای برخی اطلاعات ختم نمی‌شود. شفافیت مالی را می‌توان بیش از افشای اطلاعات، قابل مشاهده کردن روند انعقاد قرارداد‌ها و اجازه دسترسی به حساب‌های مالی شهرداری است.

 

شهرداری ها، چون نهادی دولتی محسوب نمی‌شوند، با اینکه بخشی از بودجه خود را از دولت تأمین می‌کنند، اما هیچ نهاد نظارتی بر عملکرد آنان نظارت ندارد. نهاد‌هایی مانند سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، دیوان عالی کشور و ... نظارت مستقیم بر عملکرد مالی شهرداری‌ها ندارند. شهرداری سبزوار در طرح شفافیت خود، در قالب فایل اطلاعاتی را ارائه داده که قابل راستی آزمایی نیست. در واقع آنچه در شهرداری سبزوار، کرمان و یزد و حتی پیشتر در شهرداری مشهد رخ داده، خوب است، اما هنوز راه زیادی تا اجرای شفافیت واقعی و اداره شهر در اتاق شیشه ای، راه زیادی مانده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شفافیت شهرداری ها شهرداری سبزوار افشای اطلاعات مالی شهرداری سبزوار شهردار سبزوار بدون کاربری قرارداد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۵۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم و در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، «سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان» تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، محسن احمدی تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحدهای درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی


مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیتهای این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار کرد: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی


مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می باشد افزود هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک


مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار کرد: سامانه هوش تجاری به ‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق


محسن احمدی همچنین گفت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق ذخیره فرهنگیان، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آلونسو: می‌خواهیم فصل را بدون باخت تمام کنیم
  • لزوم ثبت قرارداد اجاره مسکن در سامانه خودنویس
  • "جوین" بیشترین بارندگی غرب خراسان رضوی را داشت
  • ثبت بیش از ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • ثبت ۲۵۵ هزار تقاضا در سامانه خودنویس طی ۱۱ ماه
  • لزوم ثبت قرارداد ‌اجاره‌ مسکن در سامانه خودنویس
  • ثبت ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس»
  • انسداد ۲ محور روستایی در فیروزه براثر سیلاب
  • یک پرسپولیسی دیگر هم با تراکتور قرارداد بست | حالا فقط مانده خود یحیی